Rabu, Oktober 22, 2008

Pok Li Utamakan Perpaduan

Pergerakan Wanita, Pemuda dan Puteri Umno Bahagian Dungun diminta melupakan sengketa selepas pemilihan pucuk pimpinan parti dan perlu berganding bahu demi memperkuatkan jentera Barisan Nasional (BN).

Ketua Umno Dungun, Datuk Rosli Mat Hassan, berkata berganding bahu serta bersatu di kalangan ahli Umno sangat penting terutama dalam keadaan rakyat sudah kurang 'mesra' dengan parti itu.
Beliau berkata, pada pilihan raya umum ke-12, meskipun Terengganu memenangi dua pertiga dan BN berjaya memerintah tetapi ada beberapa kawasan masih lemah dan mengalami kekalahan.

Kita tahu semua ahli Umno dan BN memainkan peranan setimpal ketika pilihan raya umum lalu, tetapi ada beberapa kawasan di negeri ini seperti Dewan Undangan Negeri (DUN) Sura nampak lemah dan kalah kepada calon Pas.

“Oleh itu saya menyeru semua ahli terutama pucuk pimpinan yang dipilih pada persidangan perwakilan memainkan peranan yang utuh dan melupakan sengketa demi melihat Umno terus megah pada mata rakyat,” katanya.

Rosli yang juga Setiausaha Badan Perhubungan Umno negeri berkata, kekalahan calon BN Kawasan Sura bukan didorong faktor kekuatan Pas, tetapi ada segelintir penyokong BN memberi undi kepada calon Pas.
Bagaimanapun, beliau memuji ahli Wanita, Pemuda dan Puteri Umno termasuk MCA dan Gerakan yang bekerja keras menjalankan kempen bagi memastikan calon Parlimen BN, Rantau Abang serta Paka menang pada pilihan raya umum lalu.

Tiada ulasan:

11 JUN 2008 - MEMAHAT SEJARAH

11 JUN 2008 - MEMAHAT SEJARAH
Terengganu juara Sukma: KONTINJEN Terengganu bersorak riang selepas muncul juara keseluruhan pada temasya Sukan Malaysia (Sukma) XII yang berakhir di Kuala Terengganu, malam tadi. Tuan rumah mencipta sejarah mengutip emas terbanyak dalam penyertaan Sukma selepas meraih 61 pingat emas 39 perak dan 47 gangsa meninggalkan Selangor yang muncul naib juara dengan 54-47-52 manakala Sarawak tempat ketiga, (52-52-42). Upacara penutup temasya disempurnakan Perdana Menteri, Datuk Seri Abdulah Ahmad Badawi di Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin. Turut hadir Menteri Besar, Datuk Ahmad Said dan Menteri Belia dan Sukan, Datuk Ismail Sabri Yaakob.

MENAKJUBKAN

MENAKJUBKAN
TERENGGANU juara SUKMA, Juara Bola Sepak, Raja Pecut, Raja Ragbi, Raja Kenu, Raja Kayuh. Kemenangan Terengganu kebanyakkan diperolehi melalui sukan objektif seperti olahraga, basikal, kenu berbanding dari sukan subjektif.

PENGANJURAN SUKMA YANG CEMERLANG

PENGANJURAN SUKMA YANG CEMERLANG
Skretariat SUKMA Terengganu mendapat pujian daripada Kontingen-kontingen negeri, Media massa, pegawai sukan & orang ramai tentang kecermlangan pengurusan & pentadbiran SUKMA. SUKMA di Terengganu di iktiraf sebagai pengurusan SUKMA terbaik, pengadilan yang paling bersih,penyertaan penonton paling ramai, kemudahan paling lengkap, rekod baru paling banyak dicipta & tanpa kontraversi. Paling hairan Jawatakuasa rayuan tidak mnerima apa-apa rayuan dari kontingen yang bertanding. TAHNIAH.

INDUSTRI TERNAK KAMBING

INDUSTRI TERNAK KAMBING
Cosmopal Sdn Bhd, anak syarikat Arus Zaman Sdn Bhd, melabur sebanyak RM2 juta dalam penternakan kambing di Taman Kekal Pengeluaran Makanan (TKPM) Serating, dekat sini dalam usaha menjadikan Terengganu sebagai pengeluar terbesar ternakan itu di negara ini pada masa depan. Pengarahnya, Zainudin Zakaria berkata setakat ini, syarikat mempunyai sebanyak 1,400 kambing baka Jamnapari, bernilai antara RM750 dan RM850 seekor, di ladang seluas kira-kira 30 hektar itu.

BIJAK MENGGUNAKAN PELUANG YANG DISEDIAKAN

BIJAK MENGGUNAKAN PELUANG YANG DISEDIAKAN
DAS berkata kerajaan banyak menyediakan kemudahan untuk pelajar melonjakkan diri untuk mencapai kejayaan cemerlang. Kerajaan sanggup menyediakan peruntukkan besar untuk sektor pendidikan bagi menjadikan negeri terulung melahirkan pelajar yang cemerlang.

10 JUN 2008 - HARINI TERENGGANU CUTI

10 JUN 2008 - HARINI TERENGGANU CUTI
DAS mengucap tahniah kepada Wan Ahmad Nizam, Ketua Kontingen SUKMA Terengganu kerana berjaya menjadi juara SUKMA ke 12. Di atas kemenangan itu, DAS memberi cuti kepada rakyat Terengganu.

SEKOLAH SUKAN UNTUK TERENGGANU

SEKOLAH SUKAN UNTUK TERENGGANU
PM bersetuju untuk melulus pembinaan sekolah sukan seperti sekolah sukan di Bukit Jalil & Sekolah Sukan Bandar Penawar, Johor di Terengganu. Sekolah ini akan dibina di sebelah kompleks sukan negeri, Gong Badak.