Selasa, Ogos 18, 2009

T Team Laris Bak Goreng Pisang Panas

PASUKAN-PASUKAN yang akan beraksi pada saingan Piala Malaysia 2009 kini mempunyai masa 11 hari sebelum tarikh tutup untuk mendaftar maksimum tiga pemain berstatus pinjaman ditetapkan pada 27 Ogos ini, lapor WAN FAKHRUL BAKAR.

Mereka bagaimanapun hanya dibenarkan untuk meminjam pemain-pemain dari pasukan yang tidak beraksi pada saingan Piala Malaysia yang akan bermula pada 26 September depan.

Ini bermakna, pemain-pemain yang boleh dipinjam hanyalah di kalangan pemain daripada pasukan T-Team, Proton FC, Felda United, PKNS, Shahzan Muda dan SDM Kepala Batas.

Namun, pemain-pemain yang paling laris diburu oleh 20 pasukan yang beraksi dalam Piala Malaysia sudah tentu daripada pasukan T-Team, naib juara Liga Perdana musim ini.

Tiga pemain T-Team iaitu penjaring terbanyak Liga Perdana, Haris Safwan Kamal; bekas kapten kebangsaan, Rosdi Talib dan pemain yang mengisi slot B-20 tahun, Fakhrurazi Musa sudah pun memilih untuk beraksi sebagai pemain pinjaman bersama pasukan KL Plus.

"Sejak dari awal musim KL Plus menyatakan minat untuk mendapatkan beberapa pemain T-Team jika kami tidak dapat beraksi dalam Piala Malaysia musim ini.
"Pengurusan mereka juga berurusan secara profesional dan berterusan menunjukkan minat untuk meminjam kami. Lagipun saya sendiri sudah biasa dengan Mat Zan Mat Aris (jurulatih KL Plus) dan beberapa pemain mereka," kata Rosdi, 33, ketika dihubungi Kosmo! semalam.

Selain itu, kapten T-Team, Hairuddin Omar juga menjadi buruan banyak pasukan untuk meminjamnya termasuk Perlis, Johor, Negeri Sembilan dan Kelantan tetapi pemain yang berasal dari Setiu itu masih belum membuat keputusan muktamad pasukan pilihannya.

Dua lagi pemain T-Team, Azrul Hazran Amiludin Baki dan Shafuan Adli Shaari pula dikhabarkan bakal dipinjam oleh skuad Perak.

11 JUN 2008 - MEMAHAT SEJARAH

11 JUN 2008 - MEMAHAT SEJARAH
Terengganu juara Sukma: KONTINJEN Terengganu bersorak riang selepas muncul juara keseluruhan pada temasya Sukan Malaysia (Sukma) XII yang berakhir di Kuala Terengganu, malam tadi. Tuan rumah mencipta sejarah mengutip emas terbanyak dalam penyertaan Sukma selepas meraih 61 pingat emas 39 perak dan 47 gangsa meninggalkan Selangor yang muncul naib juara dengan 54-47-52 manakala Sarawak tempat ketiga, (52-52-42). Upacara penutup temasya disempurnakan Perdana Menteri, Datuk Seri Abdulah Ahmad Badawi di Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin. Turut hadir Menteri Besar, Datuk Ahmad Said dan Menteri Belia dan Sukan, Datuk Ismail Sabri Yaakob.

MENAKJUBKAN

MENAKJUBKAN
TERENGGANU juara SUKMA, Juara Bola Sepak, Raja Pecut, Raja Ragbi, Raja Kenu, Raja Kayuh. Kemenangan Terengganu kebanyakkan diperolehi melalui sukan objektif seperti olahraga, basikal, kenu berbanding dari sukan subjektif.

PENGANJURAN SUKMA YANG CEMERLANG

PENGANJURAN SUKMA YANG CEMERLANG
Skretariat SUKMA Terengganu mendapat pujian daripada Kontingen-kontingen negeri, Media massa, pegawai sukan & orang ramai tentang kecermlangan pengurusan & pentadbiran SUKMA. SUKMA di Terengganu di iktiraf sebagai pengurusan SUKMA terbaik, pengadilan yang paling bersih,penyertaan penonton paling ramai, kemudahan paling lengkap, rekod baru paling banyak dicipta & tanpa kontraversi. Paling hairan Jawatakuasa rayuan tidak mnerima apa-apa rayuan dari kontingen yang bertanding. TAHNIAH.

INDUSTRI TERNAK KAMBING

INDUSTRI TERNAK KAMBING
Cosmopal Sdn Bhd, anak syarikat Arus Zaman Sdn Bhd, melabur sebanyak RM2 juta dalam penternakan kambing di Taman Kekal Pengeluaran Makanan (TKPM) Serating, dekat sini dalam usaha menjadikan Terengganu sebagai pengeluar terbesar ternakan itu di negara ini pada masa depan. Pengarahnya, Zainudin Zakaria berkata setakat ini, syarikat mempunyai sebanyak 1,400 kambing baka Jamnapari, bernilai antara RM750 dan RM850 seekor, di ladang seluas kira-kira 30 hektar itu.

BIJAK MENGGUNAKAN PELUANG YANG DISEDIAKAN

BIJAK MENGGUNAKAN PELUANG YANG DISEDIAKAN
DAS berkata kerajaan banyak menyediakan kemudahan untuk pelajar melonjakkan diri untuk mencapai kejayaan cemerlang. Kerajaan sanggup menyediakan peruntukkan besar untuk sektor pendidikan bagi menjadikan negeri terulung melahirkan pelajar yang cemerlang.

10 JUN 2008 - HARINI TERENGGANU CUTI

10 JUN 2008 - HARINI TERENGGANU CUTI
DAS mengucap tahniah kepada Wan Ahmad Nizam, Ketua Kontingen SUKMA Terengganu kerana berjaya menjadi juara SUKMA ke 12. Di atas kemenangan itu, DAS memberi cuti kepada rakyat Terengganu.

SEKOLAH SUKAN UNTUK TERENGGANU

SEKOLAH SUKAN UNTUK TERENGGANU
PM bersetuju untuk melulus pembinaan sekolah sukan seperti sekolah sukan di Bukit Jalil & Sekolah Sukan Bandar Penawar, Johor di Terengganu. Sekolah ini akan dibina di sebelah kompleks sukan negeri, Gong Badak.