Ahad, Oktober 19, 2008

Kes Nyanye - Tak dapat-dapat Elektrik

"Maaf kerana terpaksa berpanas sikit."
Itulah yang diucapkan berkali-kali Mamat Abdullah, 61, bagi menjelaskan keadaan rumahnya yang tidak mempunyai bekalan elektrik ketika menerima rombongan meminang ke atas anaknya di rumahnya Kampung Banggol Nyamuk, Sungai Ikan, Kuala Nerus dekat sini semalam.

Apa tidaknya kira-kira 50 orang tetamu yang hadir terpaksa berpeluh di dalam rumah mengundang rasa tidak selesa tambahan pula bagi pihak rombongan meminang datang jauh dari Negeri Sembilan.

"Saya kecewa dan sedih buat kali pertama majlis pertunangan anak saya dijalankan di rumah ini dalam keadaan tidak selesa dan panas," katanya kepada Kosmo! Ahad yang sudah enam tahun mendiami rumahnya itu di sini semalam.

Mamat yang menerima rombongan meminang kira-kira pukul 2.30 petang itu kelihatan gelisah memikirkan majlis yang sepatutnya berlangsung dalam keadaan lebih selesa terpaksa dilakukan dalam serba kekurangan.

Namun Mamat berkata, meskipun begitu, urusan pertunangan anaknya, Azapah, 31, tetap diteruskan walaupun tetamu mula mengipas untuk menyejukkan badan masing-masing.

"Kasihan juga bila melihat semua orang mula mengipas, tambahan pihak rombongan lelaki," ujarnya.

Wartawan Kosmo! Ahad yang turut berada di situ melihat majlis terpaksa dijalan di dalam keadaan gelap dan hanya diterangi cahaya luar dari tingkap yang dibuka.

1 ulasan:

armouris berkata...

takkan la kot kuala nerus pun takdok api lagi?? boleh cek dok pasal apa?

info-kesihatan-anda.blogspot.com
info-jariah.blogspot.com

11 JUN 2008 - MEMAHAT SEJARAH

11 JUN 2008 - MEMAHAT SEJARAH
Terengganu juara Sukma: KONTINJEN Terengganu bersorak riang selepas muncul juara keseluruhan pada temasya Sukan Malaysia (Sukma) XII yang berakhir di Kuala Terengganu, malam tadi. Tuan rumah mencipta sejarah mengutip emas terbanyak dalam penyertaan Sukma selepas meraih 61 pingat emas 39 perak dan 47 gangsa meninggalkan Selangor yang muncul naib juara dengan 54-47-52 manakala Sarawak tempat ketiga, (52-52-42). Upacara penutup temasya disempurnakan Perdana Menteri, Datuk Seri Abdulah Ahmad Badawi di Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin. Turut hadir Menteri Besar, Datuk Ahmad Said dan Menteri Belia dan Sukan, Datuk Ismail Sabri Yaakob.

MENAKJUBKAN

MENAKJUBKAN
TERENGGANU juara SUKMA, Juara Bola Sepak, Raja Pecut, Raja Ragbi, Raja Kenu, Raja Kayuh. Kemenangan Terengganu kebanyakkan diperolehi melalui sukan objektif seperti olahraga, basikal, kenu berbanding dari sukan subjektif.

PENGANJURAN SUKMA YANG CEMERLANG

PENGANJURAN SUKMA YANG CEMERLANG
Skretariat SUKMA Terengganu mendapat pujian daripada Kontingen-kontingen negeri, Media massa, pegawai sukan & orang ramai tentang kecermlangan pengurusan & pentadbiran SUKMA. SUKMA di Terengganu di iktiraf sebagai pengurusan SUKMA terbaik, pengadilan yang paling bersih,penyertaan penonton paling ramai, kemudahan paling lengkap, rekod baru paling banyak dicipta & tanpa kontraversi. Paling hairan Jawatakuasa rayuan tidak mnerima apa-apa rayuan dari kontingen yang bertanding. TAHNIAH.

INDUSTRI TERNAK KAMBING

INDUSTRI TERNAK KAMBING
Cosmopal Sdn Bhd, anak syarikat Arus Zaman Sdn Bhd, melabur sebanyak RM2 juta dalam penternakan kambing di Taman Kekal Pengeluaran Makanan (TKPM) Serating, dekat sini dalam usaha menjadikan Terengganu sebagai pengeluar terbesar ternakan itu di negara ini pada masa depan. Pengarahnya, Zainudin Zakaria berkata setakat ini, syarikat mempunyai sebanyak 1,400 kambing baka Jamnapari, bernilai antara RM750 dan RM850 seekor, di ladang seluas kira-kira 30 hektar itu.

BIJAK MENGGUNAKAN PELUANG YANG DISEDIAKAN

BIJAK MENGGUNAKAN PELUANG YANG DISEDIAKAN
DAS berkata kerajaan banyak menyediakan kemudahan untuk pelajar melonjakkan diri untuk mencapai kejayaan cemerlang. Kerajaan sanggup menyediakan peruntukkan besar untuk sektor pendidikan bagi menjadikan negeri terulung melahirkan pelajar yang cemerlang.

10 JUN 2008 - HARINI TERENGGANU CUTI

10 JUN 2008 - HARINI TERENGGANU CUTI
DAS mengucap tahniah kepada Wan Ahmad Nizam, Ketua Kontingen SUKMA Terengganu kerana berjaya menjadi juara SUKMA ke 12. Di atas kemenangan itu, DAS memberi cuti kepada rakyat Terengganu.

SEKOLAH SUKAN UNTUK TERENGGANU

SEKOLAH SUKAN UNTUK TERENGGANU
PM bersetuju untuk melulus pembinaan sekolah sukan seperti sekolah sukan di Bukit Jalil & Sekolah Sukan Bandar Penawar, Johor di Terengganu. Sekolah ini akan dibina di sebelah kompleks sukan negeri, Gong Badak.