Sabtu, Oktober 11, 2008

Aishah Ada Dua?

Adakah ‘Aishah Moktar’ dan ‘anak jutawan Arab’ individu yang sama?
Itu tanda tanya Rizal Ali, 33, mangsa penipuan wanita yang mengaku anak jutawan Arab, yang dikenalinya melalui laman sembang internet lebih setahun lalu.
Persoalan itu timbul selepas Rizal membaca laporan Kosmo! semalam mengenai kegiatan ‘Aishah Moktar’ menggoda lelaki kemaruk cinta untuk mengikis harta mereka.

Rizal yang tinggal di mukim Kuala Telemong di sini berkata, bekas ‘kekasihnya’ menggunakan nama mirip ‘Aishah Mohtar’ iaitu ‘Nur Fitrah Aishah Ameera’.“Yang mengaku tinggal di London Aishah. Yang pernah tipu saya pun ada gunakan perkataan Aishah pada namanya yang panjang.

“Bezanya, Aishah Moktar mengaku Melayu, ‘buah hati’ saya dulu mengaku anak angkat jutawan Arab walaupun akhirnya pecah rahsia, dia sebenarnya wanita Melayu.“Adakah ‘Aishah’ menjadi trademark wanita itu dalam memperdaya lelaki seperti saya yang jujur mencari teman hidup atau isteri kedua?“Ini yang sedang saya fikir dan kemungkinan ini dipersetujui isteri saya,” katanya ketika berjaya dihubungi Kosmo! lewat petang semalam.

Mengulas lanjut perkara itu, Rizal menyatakan bahawa dia percaya kes seumpama itu bukan setakat menimpanya malah ramai lelaki lain.Katanya, dia masih trauma ditipu gadis itu yang kononnya berusia 19 tahun ketika itu dan memiliki aset yang banyak di beberapa negara termasuk di negara ini.

Kisah malang Rizal itu tersiar di muka depan Kosmo! edisi 22 Februari 2007, Khamis, yang turut memuatkan reaksi isterinya, Hasnah Mohd. Salleh, 29 tahun.

Tiada ulasan:

11 JUN 2008 - MEMAHAT SEJARAH

11 JUN 2008 - MEMAHAT SEJARAH
Terengganu juara Sukma: KONTINJEN Terengganu bersorak riang selepas muncul juara keseluruhan pada temasya Sukan Malaysia (Sukma) XII yang berakhir di Kuala Terengganu, malam tadi. Tuan rumah mencipta sejarah mengutip emas terbanyak dalam penyertaan Sukma selepas meraih 61 pingat emas 39 perak dan 47 gangsa meninggalkan Selangor yang muncul naib juara dengan 54-47-52 manakala Sarawak tempat ketiga, (52-52-42). Upacara penutup temasya disempurnakan Perdana Menteri, Datuk Seri Abdulah Ahmad Badawi di Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin. Turut hadir Menteri Besar, Datuk Ahmad Said dan Menteri Belia dan Sukan, Datuk Ismail Sabri Yaakob.

MENAKJUBKAN

MENAKJUBKAN
TERENGGANU juara SUKMA, Juara Bola Sepak, Raja Pecut, Raja Ragbi, Raja Kenu, Raja Kayuh. Kemenangan Terengganu kebanyakkan diperolehi melalui sukan objektif seperti olahraga, basikal, kenu berbanding dari sukan subjektif.

PENGANJURAN SUKMA YANG CEMERLANG

PENGANJURAN SUKMA YANG CEMERLANG
Skretariat SUKMA Terengganu mendapat pujian daripada Kontingen-kontingen negeri, Media massa, pegawai sukan & orang ramai tentang kecermlangan pengurusan & pentadbiran SUKMA. SUKMA di Terengganu di iktiraf sebagai pengurusan SUKMA terbaik, pengadilan yang paling bersih,penyertaan penonton paling ramai, kemudahan paling lengkap, rekod baru paling banyak dicipta & tanpa kontraversi. Paling hairan Jawatakuasa rayuan tidak mnerima apa-apa rayuan dari kontingen yang bertanding. TAHNIAH.

INDUSTRI TERNAK KAMBING

INDUSTRI TERNAK KAMBING
Cosmopal Sdn Bhd, anak syarikat Arus Zaman Sdn Bhd, melabur sebanyak RM2 juta dalam penternakan kambing di Taman Kekal Pengeluaran Makanan (TKPM) Serating, dekat sini dalam usaha menjadikan Terengganu sebagai pengeluar terbesar ternakan itu di negara ini pada masa depan. Pengarahnya, Zainudin Zakaria berkata setakat ini, syarikat mempunyai sebanyak 1,400 kambing baka Jamnapari, bernilai antara RM750 dan RM850 seekor, di ladang seluas kira-kira 30 hektar itu.

BIJAK MENGGUNAKAN PELUANG YANG DISEDIAKAN

BIJAK MENGGUNAKAN PELUANG YANG DISEDIAKAN
DAS berkata kerajaan banyak menyediakan kemudahan untuk pelajar melonjakkan diri untuk mencapai kejayaan cemerlang. Kerajaan sanggup menyediakan peruntukkan besar untuk sektor pendidikan bagi menjadikan negeri terulung melahirkan pelajar yang cemerlang.

10 JUN 2008 - HARINI TERENGGANU CUTI

10 JUN 2008 - HARINI TERENGGANU CUTI
DAS mengucap tahniah kepada Wan Ahmad Nizam, Ketua Kontingen SUKMA Terengganu kerana berjaya menjadi juara SUKMA ke 12. Di atas kemenangan itu, DAS memberi cuti kepada rakyat Terengganu.

SEKOLAH SUKAN UNTUK TERENGGANU

SEKOLAH SUKAN UNTUK TERENGGANU
PM bersetuju untuk melulus pembinaan sekolah sukan seperti sekolah sukan di Bukit Jalil & Sekolah Sukan Bandar Penawar, Johor di Terengganu. Sekolah ini akan dibina di sebelah kompleks sukan negeri, Gong Badak.