Sabtu, Februari 06, 2010

Terus Cemerlang Walaupun Dah Kawin


JAGUH lumba basikal trek negara, Mohd. Azizulhasni Awang, 22, sanggup menangguhkan hasrat memiliki cahaya mata untuk beberapa tahun lagi bagi memastikan dia terus cemerlang dalam kariernya, lapor MANIRAH OTHMAN.

Selain itu, dia juga mahu memastikan isterinya, Athiah Ilyana Abd. Samat, 24, benar-benar bersedia. Lagipun kedua-duanya masih lagi belum menghabiskan pengajian.

Ketika ini, Azizulhasni mengikuti pengajian ijazah pertama dalam jurusan Perdagangan di Universiti Dea- kin, Melbourne manakala Athiah Ilyana pula menyambung pengajian peringkat sarjana jurusan Arkitek di universiti yang sama.

Biarpun tidak sabar untuk menjalani kehidupan berkeluarga yang sempurna, namun Azizulhasni menjelaskan, tumpuan utamanya kini adalah untuk mene- ruskan latihan bagi memantapkan prestasi.

Jelasnya, selepas seminggu bergelar suami, dia yakin untuk berusaha lebih gigih kerana ia dianggap memberi motivasi kepadanya untuk berlatih dengan lebih serius demi masa depan mereka.

Pelumba yang mendapat jolokan 'The Pocketrocket Man' turut memberitahu, hasrat untuk berbulan madu juga terpaksa ditangguhkan kerana tidak mahu latihannya terjejas dan ia mungkin hanya dilakukan pada hujung tahun ini.

"Saya akan bertolak ke Australia dengan isteri Isnin ini bagi meneruskan latihan," katanya ketika ditemui pada majlis sambut menantu di rumah keluarganya di Jalan Nibong Stesen, Dungun semalam.

Menurut Azizulhasni, majlis resepsi mereka akan diadakan pada Disember depan selepas temasya Sukan Komanwel di New Delhi, India tetapi tarikhnya belum diputuskan lagi.

Tiada ulasan:

11 JUN 2008 - MEMAHAT SEJARAH

11 JUN 2008 - MEMAHAT SEJARAH
Terengganu juara Sukma: KONTINJEN Terengganu bersorak riang selepas muncul juara keseluruhan pada temasya Sukan Malaysia (Sukma) XII yang berakhir di Kuala Terengganu, malam tadi. Tuan rumah mencipta sejarah mengutip emas terbanyak dalam penyertaan Sukma selepas meraih 61 pingat emas 39 perak dan 47 gangsa meninggalkan Selangor yang muncul naib juara dengan 54-47-52 manakala Sarawak tempat ketiga, (52-52-42). Upacara penutup temasya disempurnakan Perdana Menteri, Datuk Seri Abdulah Ahmad Badawi di Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin. Turut hadir Menteri Besar, Datuk Ahmad Said dan Menteri Belia dan Sukan, Datuk Ismail Sabri Yaakob.

MENAKJUBKAN

MENAKJUBKAN
TERENGGANU juara SUKMA, Juara Bola Sepak, Raja Pecut, Raja Ragbi, Raja Kenu, Raja Kayuh. Kemenangan Terengganu kebanyakkan diperolehi melalui sukan objektif seperti olahraga, basikal, kenu berbanding dari sukan subjektif.

PENGANJURAN SUKMA YANG CEMERLANG

PENGANJURAN SUKMA YANG CEMERLANG
Skretariat SUKMA Terengganu mendapat pujian daripada Kontingen-kontingen negeri, Media massa, pegawai sukan & orang ramai tentang kecermlangan pengurusan & pentadbiran SUKMA. SUKMA di Terengganu di iktiraf sebagai pengurusan SUKMA terbaik, pengadilan yang paling bersih,penyertaan penonton paling ramai, kemudahan paling lengkap, rekod baru paling banyak dicipta & tanpa kontraversi. Paling hairan Jawatakuasa rayuan tidak mnerima apa-apa rayuan dari kontingen yang bertanding. TAHNIAH.

INDUSTRI TERNAK KAMBING

INDUSTRI TERNAK KAMBING
Cosmopal Sdn Bhd, anak syarikat Arus Zaman Sdn Bhd, melabur sebanyak RM2 juta dalam penternakan kambing di Taman Kekal Pengeluaran Makanan (TKPM) Serating, dekat sini dalam usaha menjadikan Terengganu sebagai pengeluar terbesar ternakan itu di negara ini pada masa depan. Pengarahnya, Zainudin Zakaria berkata setakat ini, syarikat mempunyai sebanyak 1,400 kambing baka Jamnapari, bernilai antara RM750 dan RM850 seekor, di ladang seluas kira-kira 30 hektar itu.

BIJAK MENGGUNAKAN PELUANG YANG DISEDIAKAN

BIJAK MENGGUNAKAN PELUANG YANG DISEDIAKAN
DAS berkata kerajaan banyak menyediakan kemudahan untuk pelajar melonjakkan diri untuk mencapai kejayaan cemerlang. Kerajaan sanggup menyediakan peruntukkan besar untuk sektor pendidikan bagi menjadikan negeri terulung melahirkan pelajar yang cemerlang.

10 JUN 2008 - HARINI TERENGGANU CUTI

10 JUN 2008 - HARINI TERENGGANU CUTI
DAS mengucap tahniah kepada Wan Ahmad Nizam, Ketua Kontingen SUKMA Terengganu kerana berjaya menjadi juara SUKMA ke 12. Di atas kemenangan itu, DAS memberi cuti kepada rakyat Terengganu.

SEKOLAH SUKAN UNTUK TERENGGANU

SEKOLAH SUKAN UNTUK TERENGGANU
PM bersetuju untuk melulus pembinaan sekolah sukan seperti sekolah sukan di Bukit Jalil & Sekolah Sukan Bandar Penawar, Johor di Terengganu. Sekolah ini akan dibina di sebelah kompleks sukan negeri, Gong Badak.