Jumaat, Disember 11, 2009

T Team Kecewa

T-TEAM dan Negeri Sembilan berputih mata apabila Hairuddin Omar sah menjadi pemain Kelantan semalam.

Penyerang berusia 30 tahun yang sebelum ini melahirkan hasrat kembali ke pangkuan T-Team selepas membantu Negeri Sembilan meraih kejuaraan Piala Malaysia, menunggu sehari sebelum tarikh terakhir pendaftaran pemain untuk memberi persetujuan mewakili pasukan negeri Che Siti Wan Kembang.

Pemain kelahiran kampung Saujana, Setiu, itu mengaku terkilan kerana tidak dapat bersama rakan sepasukan T-Team yang bersama-sama berusaha menjadi naib juara Liga Perdana dan seterusnya layak ke Liga Super.

“Kalau boleh saya memang mahu kembali ke negeri kelahiran saya walaupun pihak pengurusan Negeri Sembilan juga memberi tawaran menarik untuk terus bersama mereka dalam musim baru Liga Super.

“Namun, apakan daya pihak pengurusan T-Team dan saya tidak dapat mencari kata sepakat dalam hal ini dan saya terpaksa mencari jalan lain untuk meneruskan kerjaya bola sepak saya,” katanya sebelum berlepas ke Bangkok, Thailand untuk menyertai latihan bersama rakan sepasukan Kelantan yang lain.

Beberapa hari sebelum itu, penolong pengurus T-Team, Rosdi Awang, berkata pihak pengurusan pasukan menutup pintu kepada Hairuddin untuk kembali menyertai pasukan Persatuan Bola Sepak Daerah Kuala Terengganu itu.

“Kami sudah memberi banyak ruang dan masa kepada Hairuddin untuk pulang menandatangani perjanjian baru selepas tamatnya pertandingan Piala Malaysia namun dia seperti tidak berminat berbuat demikian.

“Akhirnya, kami terpaksa membuat keputusan untuk tidak lagi menerimanya kerana terpaksa memikirkan nasib dan hala tuju pasukan yang mungkin memerlukan pemain baru mengambil tempat pemain berkenaan,” katanya.

Tiada ulasan:

11 JUN 2008 - MEMAHAT SEJARAH

11 JUN 2008 - MEMAHAT SEJARAH
Terengganu juara Sukma: KONTINJEN Terengganu bersorak riang selepas muncul juara keseluruhan pada temasya Sukan Malaysia (Sukma) XII yang berakhir di Kuala Terengganu, malam tadi. Tuan rumah mencipta sejarah mengutip emas terbanyak dalam penyertaan Sukma selepas meraih 61 pingat emas 39 perak dan 47 gangsa meninggalkan Selangor yang muncul naib juara dengan 54-47-52 manakala Sarawak tempat ketiga, (52-52-42). Upacara penutup temasya disempurnakan Perdana Menteri, Datuk Seri Abdulah Ahmad Badawi di Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin. Turut hadir Menteri Besar, Datuk Ahmad Said dan Menteri Belia dan Sukan, Datuk Ismail Sabri Yaakob.

MENAKJUBKAN

MENAKJUBKAN
TERENGGANU juara SUKMA, Juara Bola Sepak, Raja Pecut, Raja Ragbi, Raja Kenu, Raja Kayuh. Kemenangan Terengganu kebanyakkan diperolehi melalui sukan objektif seperti olahraga, basikal, kenu berbanding dari sukan subjektif.

PENGANJURAN SUKMA YANG CEMERLANG

PENGANJURAN SUKMA YANG CEMERLANG
Skretariat SUKMA Terengganu mendapat pujian daripada Kontingen-kontingen negeri, Media massa, pegawai sukan & orang ramai tentang kecermlangan pengurusan & pentadbiran SUKMA. SUKMA di Terengganu di iktiraf sebagai pengurusan SUKMA terbaik, pengadilan yang paling bersih,penyertaan penonton paling ramai, kemudahan paling lengkap, rekod baru paling banyak dicipta & tanpa kontraversi. Paling hairan Jawatakuasa rayuan tidak mnerima apa-apa rayuan dari kontingen yang bertanding. TAHNIAH.

INDUSTRI TERNAK KAMBING

INDUSTRI TERNAK KAMBING
Cosmopal Sdn Bhd, anak syarikat Arus Zaman Sdn Bhd, melabur sebanyak RM2 juta dalam penternakan kambing di Taman Kekal Pengeluaran Makanan (TKPM) Serating, dekat sini dalam usaha menjadikan Terengganu sebagai pengeluar terbesar ternakan itu di negara ini pada masa depan. Pengarahnya, Zainudin Zakaria berkata setakat ini, syarikat mempunyai sebanyak 1,400 kambing baka Jamnapari, bernilai antara RM750 dan RM850 seekor, di ladang seluas kira-kira 30 hektar itu.

BIJAK MENGGUNAKAN PELUANG YANG DISEDIAKAN

BIJAK MENGGUNAKAN PELUANG YANG DISEDIAKAN
DAS berkata kerajaan banyak menyediakan kemudahan untuk pelajar melonjakkan diri untuk mencapai kejayaan cemerlang. Kerajaan sanggup menyediakan peruntukkan besar untuk sektor pendidikan bagi menjadikan negeri terulung melahirkan pelajar yang cemerlang.

10 JUN 2008 - HARINI TERENGGANU CUTI

10 JUN 2008 - HARINI TERENGGANU CUTI
DAS mengucap tahniah kepada Wan Ahmad Nizam, Ketua Kontingen SUKMA Terengganu kerana berjaya menjadi juara SUKMA ke 12. Di atas kemenangan itu, DAS memberi cuti kepada rakyat Terengganu.

SEKOLAH SUKAN UNTUK TERENGGANU

SEKOLAH SUKAN UNTUK TERENGGANU
PM bersetuju untuk melulus pembinaan sekolah sukan seperti sekolah sukan di Bukit Jalil & Sekolah Sukan Bandar Penawar, Johor di Terengganu. Sekolah ini akan dibina di sebelah kompleks sukan negeri, Gong Badak.