Jumaat, Disember 11, 2009

Hairuddin Kecewa & Sedih

SUKAR buat penyerang terbaru Kelantan, Hairuddin Omar untuk menerima hakikat yang dia tidak dapat beraksi bersama T-Team apabila Liga Super bermula bulan depan.

Walaupun kini berada di Bangkok bersama pemain Kelantan yang lain, penyerang berusia 30 tahun itu masih teringat janji dimeterai bersama pengurus T-Team, Datuk Abdul Rahin Mohd Said.

Ketika menghubungi Arena semalam, anak kelahiran Kampung Saujana di Setiu, Terengganu itu berkata dia berjanji untuk pulang kembali menyarung jersi T-Team selepas tamat berkhidmat dengan Negeri Sembilan sepanjang kempen Piala Malaysia.

“Saya sudah memberi persetujuan kepada pengurus pasukan untuk menolak semua tawaran daripada pasukan lain termasuk Negeri Sembilan dan Kelantan kerana saya memang mahu kembali bersama T-Team semula.

“Saya juga memberitahu rakan sepasukan yang saya tidak akan beraksi untuk pasukan lain kecuali T-Team yang saya sama-sama berjuang untuk mendapat tempat dalam Liga Super selepas hanya semusim di Liga Perdana,” kata Hairuddin yang meraih kejuaraan Piala Malaysia bersama pasukan Rusa.

Bekas pemain Terengganu dan Pahang itu, berkata kepulangannya ke Kuala Terengganu untuk menandatangani kontrak dengan T-Team sebelum ini dikejutkan dengan berita daripada wakil pihak pengurusan yang dirinya sudah tidak mempunyai tempat dalam pasukan Persatuan Bola Sepak Daerah Kuala Terengganu itu.

“Saya sedih dan kecewa kerana persetujuan awal saya dengan pengurus pasukan tidak dikira pakai lagi dan saya rasa, ini semua disebabkan ada pihak tertentu yang inginkan saya tidak diterima semula dalam pasukan itu.

“Memang berat hati ini untuk meninggalkan beberapa rakan karib saya dalam pasukan yang terlebih dulu menandatangani kontrak dengan T-Team kerana mereka yakin saya juga akan bersama mereka nanti,” katanya.

Menurutnya, nasibnya agak baik walaupun cuma ada dua hari sebelum tarikh pendaftaran pemain Liga Super ditutup kelmarin, Kelantan masih sudi membuka pintu mereka untuk dirinya meneruskan kerjaya dalam sukan bola sepak.

“Mungkin saya tidak mampu untuk bermain untuk pasukan negeri kelahiran saya namun saya bersyukur kerana masih berpeluang memerah keringat dan mencurah bakti saya di Pantai Timur,” katanya.

Tiada ulasan:

11 JUN 2008 - MEMAHAT SEJARAH

11 JUN 2008 - MEMAHAT SEJARAH
Terengganu juara Sukma: KONTINJEN Terengganu bersorak riang selepas muncul juara keseluruhan pada temasya Sukan Malaysia (Sukma) XII yang berakhir di Kuala Terengganu, malam tadi. Tuan rumah mencipta sejarah mengutip emas terbanyak dalam penyertaan Sukma selepas meraih 61 pingat emas 39 perak dan 47 gangsa meninggalkan Selangor yang muncul naib juara dengan 54-47-52 manakala Sarawak tempat ketiga, (52-52-42). Upacara penutup temasya disempurnakan Perdana Menteri, Datuk Seri Abdulah Ahmad Badawi di Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin. Turut hadir Menteri Besar, Datuk Ahmad Said dan Menteri Belia dan Sukan, Datuk Ismail Sabri Yaakob.

MENAKJUBKAN

MENAKJUBKAN
TERENGGANU juara SUKMA, Juara Bola Sepak, Raja Pecut, Raja Ragbi, Raja Kenu, Raja Kayuh. Kemenangan Terengganu kebanyakkan diperolehi melalui sukan objektif seperti olahraga, basikal, kenu berbanding dari sukan subjektif.

PENGANJURAN SUKMA YANG CEMERLANG

PENGANJURAN SUKMA YANG CEMERLANG
Skretariat SUKMA Terengganu mendapat pujian daripada Kontingen-kontingen negeri, Media massa, pegawai sukan & orang ramai tentang kecermlangan pengurusan & pentadbiran SUKMA. SUKMA di Terengganu di iktiraf sebagai pengurusan SUKMA terbaik, pengadilan yang paling bersih,penyertaan penonton paling ramai, kemudahan paling lengkap, rekod baru paling banyak dicipta & tanpa kontraversi. Paling hairan Jawatakuasa rayuan tidak mnerima apa-apa rayuan dari kontingen yang bertanding. TAHNIAH.

INDUSTRI TERNAK KAMBING

INDUSTRI TERNAK KAMBING
Cosmopal Sdn Bhd, anak syarikat Arus Zaman Sdn Bhd, melabur sebanyak RM2 juta dalam penternakan kambing di Taman Kekal Pengeluaran Makanan (TKPM) Serating, dekat sini dalam usaha menjadikan Terengganu sebagai pengeluar terbesar ternakan itu di negara ini pada masa depan. Pengarahnya, Zainudin Zakaria berkata setakat ini, syarikat mempunyai sebanyak 1,400 kambing baka Jamnapari, bernilai antara RM750 dan RM850 seekor, di ladang seluas kira-kira 30 hektar itu.

BIJAK MENGGUNAKAN PELUANG YANG DISEDIAKAN

BIJAK MENGGUNAKAN PELUANG YANG DISEDIAKAN
DAS berkata kerajaan banyak menyediakan kemudahan untuk pelajar melonjakkan diri untuk mencapai kejayaan cemerlang. Kerajaan sanggup menyediakan peruntukkan besar untuk sektor pendidikan bagi menjadikan negeri terulung melahirkan pelajar yang cemerlang.

10 JUN 2008 - HARINI TERENGGANU CUTI

10 JUN 2008 - HARINI TERENGGANU CUTI
DAS mengucap tahniah kepada Wan Ahmad Nizam, Ketua Kontingen SUKMA Terengganu kerana berjaya menjadi juara SUKMA ke 12. Di atas kemenangan itu, DAS memberi cuti kepada rakyat Terengganu.

SEKOLAH SUKAN UNTUK TERENGGANU

SEKOLAH SUKAN UNTUK TERENGGANU
PM bersetuju untuk melulus pembinaan sekolah sukan seperti sekolah sukan di Bukit Jalil & Sekolah Sukan Bandar Penawar, Johor di Terengganu. Sekolah ini akan dibina di sebelah kompleks sukan negeri, Gong Badak.