Khamis, April 16, 2009

Wakil rakyat terima ugutan tolak sertai Pas

Ahli Dewan Undangan negeri (Adun) Ajil, Datuk Rosol Wahid yang tidak hadir ke persidangan Dewan Undangan Negeri (Dun) kelmarin selepas menerima SMS ugutan bunuh, menolak jemputan menyertai Pas, semalam.

Katanya, sembilan lagi rakannya termasuk Adun Paka, Zakaria Ariffin dan Abdul Halim Jusoh (Permaisuri) yang turut menerima SMS ugutan bunuh tidak sanggup menggadai maruah perjuangan dengan menyertai parti itu."Kita tetap berdiri teguh bersama Umno serta Barisan Nasional (BN) dan menyokong penuh setiap agenda pembangunan dirancang Menteri Besar, Datuk Ahmad Said.

"Pas sebuah parti yang suka mengambil kesempatan atas kelemahan orang lain...pemimpin mereka akan mengambil peluang mempelawa pemimpin BN untuk menyertai parti mereka," katanya ketika ditemui selepas berakhirnya persidangan DUN, di sini, semalam.

Rosol yang juga Pengerusi Kelab Penyokong Kerajaan negeri berkata demikian ketika mengulas pelawaan Timbalan Pesuruhjaya Pas negeri, Datuk Harun Taib, yang menawarkan Rosol dan sembilan lagi Adun BN yang tidak hadir ke persidangan dewan kelmarin menyertai parti itu.Harun yang juga Adun Manir ketika ditemui berkata, Rosol dan sembilan rakannya termasuk bekas Menteri Besar, Datuk Seri Idris Jusoh dipelawa menyertai Pas bagi membolehkan parti itu menubuhkan kerajaan.

"Kita (Pas) sudah ada lapan kerusi DUN dan jika Yang Berhormat Ajil (Rosol) bersama sembilan rakannya melompat parti dan bersama Pas...kita dah jadi 18 kerusi dan boleh menubuhkan kerajaan," katanya.Mengulas lanjut, Rosol berkata, semua Adun yang tidak hadir ke persidangan dewan kelmarin bersetuju untuk hadir semalam selepas diarahkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak dan mendapat jaminan keselamatan daripada polis.

Tiada ulasan:

11 JUN 2008 - MEMAHAT SEJARAH

11 JUN 2008 - MEMAHAT SEJARAH
Terengganu juara Sukma: KONTINJEN Terengganu bersorak riang selepas muncul juara keseluruhan pada temasya Sukan Malaysia (Sukma) XII yang berakhir di Kuala Terengganu, malam tadi. Tuan rumah mencipta sejarah mengutip emas terbanyak dalam penyertaan Sukma selepas meraih 61 pingat emas 39 perak dan 47 gangsa meninggalkan Selangor yang muncul naib juara dengan 54-47-52 manakala Sarawak tempat ketiga, (52-52-42). Upacara penutup temasya disempurnakan Perdana Menteri, Datuk Seri Abdulah Ahmad Badawi di Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin. Turut hadir Menteri Besar, Datuk Ahmad Said dan Menteri Belia dan Sukan, Datuk Ismail Sabri Yaakob.

MENAKJUBKAN

MENAKJUBKAN
TERENGGANU juara SUKMA, Juara Bola Sepak, Raja Pecut, Raja Ragbi, Raja Kenu, Raja Kayuh. Kemenangan Terengganu kebanyakkan diperolehi melalui sukan objektif seperti olahraga, basikal, kenu berbanding dari sukan subjektif.

PENGANJURAN SUKMA YANG CEMERLANG

PENGANJURAN SUKMA YANG CEMERLANG
Skretariat SUKMA Terengganu mendapat pujian daripada Kontingen-kontingen negeri, Media massa, pegawai sukan & orang ramai tentang kecermlangan pengurusan & pentadbiran SUKMA. SUKMA di Terengganu di iktiraf sebagai pengurusan SUKMA terbaik, pengadilan yang paling bersih,penyertaan penonton paling ramai, kemudahan paling lengkap, rekod baru paling banyak dicipta & tanpa kontraversi. Paling hairan Jawatakuasa rayuan tidak mnerima apa-apa rayuan dari kontingen yang bertanding. TAHNIAH.

INDUSTRI TERNAK KAMBING

INDUSTRI TERNAK KAMBING
Cosmopal Sdn Bhd, anak syarikat Arus Zaman Sdn Bhd, melabur sebanyak RM2 juta dalam penternakan kambing di Taman Kekal Pengeluaran Makanan (TKPM) Serating, dekat sini dalam usaha menjadikan Terengganu sebagai pengeluar terbesar ternakan itu di negara ini pada masa depan. Pengarahnya, Zainudin Zakaria berkata setakat ini, syarikat mempunyai sebanyak 1,400 kambing baka Jamnapari, bernilai antara RM750 dan RM850 seekor, di ladang seluas kira-kira 30 hektar itu.

BIJAK MENGGUNAKAN PELUANG YANG DISEDIAKAN

BIJAK MENGGUNAKAN PELUANG YANG DISEDIAKAN
DAS berkata kerajaan banyak menyediakan kemudahan untuk pelajar melonjakkan diri untuk mencapai kejayaan cemerlang. Kerajaan sanggup menyediakan peruntukkan besar untuk sektor pendidikan bagi menjadikan negeri terulung melahirkan pelajar yang cemerlang.

10 JUN 2008 - HARINI TERENGGANU CUTI

10 JUN 2008 - HARINI TERENGGANU CUTI
DAS mengucap tahniah kepada Wan Ahmad Nizam, Ketua Kontingen SUKMA Terengganu kerana berjaya menjadi juara SUKMA ke 12. Di atas kemenangan itu, DAS memberi cuti kepada rakyat Terengganu.

SEKOLAH SUKAN UNTUK TERENGGANU

SEKOLAH SUKAN UNTUK TERENGGANU
PM bersetuju untuk melulus pembinaan sekolah sukan seperti sekolah sukan di Bukit Jalil & Sekolah Sukan Bandar Penawar, Johor di Terengganu. Sekolah ini akan dibina di sebelah kompleks sukan negeri, Gong Badak.