Sabtu, April 18, 2009

Aku Kembali

Empat bulan saya tidak mengemaskini blog ini. banyak cerita penting dan cerita panas tentang negeri Terengganu tidak disiarkan dalam blog ini.Empat bulan saya menghadapi masalah peribadi yang memerlukan ketenangan dan kekuatan semangat. Banyak saya menerima komen dari pembaca mengatakan saya ditekan atau diberi amaran akibat mennyiarkan cerita yang panas TAPI sebenarnya tidak. Sekarang semangat saya sudah pulih sedikit demi sedikit.

YAA Tun Dr Mahathir Mohammad telah kembali ke UMNO dan saya juga kembali berkarya di blog ini. Terima kasih atas sokongan yang diberi. Percayalah saya tidak ditekan oleh mana-mana pihak sebab tiada orang mengenali saya. Saya pulih setelah menerima mutiara kata yang dikirimkan oleh sahabat saya. Mari kita renungkan mutiara kata ini yang menjadi saya lebih bersemangat dan menjadi pendoman anda semua.

Aku meminta kepada Allah setangkai bunga segar, DIA beri kaktus berduri. Aku minta kupu2, diberiNYA ulat bulu. Aku sedih & kecewa. Namun kemudian kaktus berbunga indah sekali & ulat pula menjadi kupu-kupu yang sangat cantik. Itulah cara Allah, indah pada masaNYA, Tuhan tidak memberi apa yang kita harapkan. Tetapi Dia memberi apa yang kita perlukan. Kadangkala kita sedih, kecewa & terluka. Tapi jauh di atas segalanya DIA sedang mengatur yang terbaik dalam kehidupan kita.

Alihkan matamu ke LAUT, airnya cantik membiru & penuh ketenangan tapi hanya ALLAH yg tau rashia di dalamnya. Begitu dengan kehidupan manusia, riang ketawa hanya ALLAH yang tau rashia disebaliknya.

Jika rasa kecewa pandanglah ke SUNGAI, airnya tetap mengalir biarpun berjuta-juta batu menghalang. Jika rasa sedih pandanglah ke LANGIT sedarlah bahawa ALLAH sentiasa bersamamu


Kata-kata ini membuat aku sedar bahawa ALLAH bersama ku dengan mengatur kehidupan ku yang lebih baik lagi dari kelmarin. Sekarang aku lebih bersemangat untuk meneruskan kehidupan. Terima kasih awak.

Tiada ulasan:

11 JUN 2008 - MEMAHAT SEJARAH

11 JUN 2008 - MEMAHAT SEJARAH
Terengganu juara Sukma: KONTINJEN Terengganu bersorak riang selepas muncul juara keseluruhan pada temasya Sukan Malaysia (Sukma) XII yang berakhir di Kuala Terengganu, malam tadi. Tuan rumah mencipta sejarah mengutip emas terbanyak dalam penyertaan Sukma selepas meraih 61 pingat emas 39 perak dan 47 gangsa meninggalkan Selangor yang muncul naib juara dengan 54-47-52 manakala Sarawak tempat ketiga, (52-52-42). Upacara penutup temasya disempurnakan Perdana Menteri, Datuk Seri Abdulah Ahmad Badawi di Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin. Turut hadir Menteri Besar, Datuk Ahmad Said dan Menteri Belia dan Sukan, Datuk Ismail Sabri Yaakob.

MENAKJUBKAN

MENAKJUBKAN
TERENGGANU juara SUKMA, Juara Bola Sepak, Raja Pecut, Raja Ragbi, Raja Kenu, Raja Kayuh. Kemenangan Terengganu kebanyakkan diperolehi melalui sukan objektif seperti olahraga, basikal, kenu berbanding dari sukan subjektif.

PENGANJURAN SUKMA YANG CEMERLANG

PENGANJURAN SUKMA YANG CEMERLANG
Skretariat SUKMA Terengganu mendapat pujian daripada Kontingen-kontingen negeri, Media massa, pegawai sukan & orang ramai tentang kecermlangan pengurusan & pentadbiran SUKMA. SUKMA di Terengganu di iktiraf sebagai pengurusan SUKMA terbaik, pengadilan yang paling bersih,penyertaan penonton paling ramai, kemudahan paling lengkap, rekod baru paling banyak dicipta & tanpa kontraversi. Paling hairan Jawatakuasa rayuan tidak mnerima apa-apa rayuan dari kontingen yang bertanding. TAHNIAH.

INDUSTRI TERNAK KAMBING

INDUSTRI TERNAK KAMBING
Cosmopal Sdn Bhd, anak syarikat Arus Zaman Sdn Bhd, melabur sebanyak RM2 juta dalam penternakan kambing di Taman Kekal Pengeluaran Makanan (TKPM) Serating, dekat sini dalam usaha menjadikan Terengganu sebagai pengeluar terbesar ternakan itu di negara ini pada masa depan. Pengarahnya, Zainudin Zakaria berkata setakat ini, syarikat mempunyai sebanyak 1,400 kambing baka Jamnapari, bernilai antara RM750 dan RM850 seekor, di ladang seluas kira-kira 30 hektar itu.

BIJAK MENGGUNAKAN PELUANG YANG DISEDIAKAN

BIJAK MENGGUNAKAN PELUANG YANG DISEDIAKAN
DAS berkata kerajaan banyak menyediakan kemudahan untuk pelajar melonjakkan diri untuk mencapai kejayaan cemerlang. Kerajaan sanggup menyediakan peruntukkan besar untuk sektor pendidikan bagi menjadikan negeri terulung melahirkan pelajar yang cemerlang.

10 JUN 2008 - HARINI TERENGGANU CUTI

10 JUN 2008 - HARINI TERENGGANU CUTI
DAS mengucap tahniah kepada Wan Ahmad Nizam, Ketua Kontingen SUKMA Terengganu kerana berjaya menjadi juara SUKMA ke 12. Di atas kemenangan itu, DAS memberi cuti kepada rakyat Terengganu.

SEKOLAH SUKAN UNTUK TERENGGANU

SEKOLAH SUKAN UNTUK TERENGGANU
PM bersetuju untuk melulus pembinaan sekolah sukan seperti sekolah sukan di Bukit Jalil & Sekolah Sukan Bandar Penawar, Johor di Terengganu. Sekolah ini akan dibina di sebelah kompleks sukan negeri, Gong Badak.