Isnin, Oktober 13, 2008

Hang Tuah Bersaudara Nak Main T Team

LIMA pemain bola sepak kelahiran Terengganu dijangka menyertai skuad T-Team musim depan.Mereka ialah Rosdi Talib, Subri Sulong, Hairuddin Omar, Norfazly Alias dan Syamsuri Mustaffa yang sebelum ini dianggap ikon bola sepak di Terengganu.

Perkembangan terbaru itu disahkan salah seorang pemain tersebut yang bagaimanapun menyatakan bahawa hingga kini mereka masih belum menandatangani sebarang kontrak. Menurut pemain itu yang enggan namanya didedahkan, mereka akan menandatangani kontrak dengan T-Team setelah menyelesaikan beberapa perkara. "Kami bukan memikirkan soal nilai bayaran tinggi, sebaliknya mahu semua terma perjan- jian diperhalusi agar kedua-dua pihak memperoleh manfaat.

"Itu penting demi kebaikan bola sepak, selain memenuhi harapan peminat T-Team yang kini teruja melihat pasukan itu menjadi skuad disegani. "Kalau boleh, kami mahu bermain dengan T-Team dalam tempoh yang lama, bukan sekadar menjadikan pasukan itu tempat singgah. "Kami berhasrat menjulang T-Team yang asalnya sebuah kelab yang kerdil, namun akhirnya memberi impak positif kepada sukan bola sepak negara," kata pemain itu.

Katanya, kontrak mereka bersama Pahang sudah berakhir dan kini mereka bebas menyer- tai mana-mana pasukan. Menurutnya, mereka berminat berkhidmat dengan T-Team berikutan 'terpikat' dengan sikap profesional pengurusan pasukan itu.

Sementara itu, Presiden T-Team, Datuk Abdul Rahin Mohd. Said ketika dihubungi Kosmo! memberi reaksi positif akan kemungki- nan tersebut. Bagaimanapun katanya, selagi kontrak belum ditandatangani, pihaknya tidak boleh mengatakannya sebagai satu kepastian.
"Apa pun jika kita bercakap dari segi adat Melayu, suara mereka itu sebenarnya mani- festasi dalaman. Saya anggap mereka setuju sertai T-Team."Ini amat baik untuk T-Team dan peminat bola sepak negeri ini. Sekarang mereka akan mempunyai dua pasukan yang bertanding dalam Liga M," katanya.

Diberi jolokan 'lima sekawan' oleh segelintir peminat, kelima-lima pemain berkenaan dikatakan mempunyai aura dan peminat tersendiri. Secara berseloroh ada yang menganggap mereka 'Hang Tuah lima bersaudara' versi baru yang mampu mencorakkan warna sukan bola sepak di bumi Darul Iman musim depan

Tiada ulasan:

11 JUN 2008 - MEMAHAT SEJARAH

11 JUN 2008 - MEMAHAT SEJARAH
Terengganu juara Sukma: KONTINJEN Terengganu bersorak riang selepas muncul juara keseluruhan pada temasya Sukan Malaysia (Sukma) XII yang berakhir di Kuala Terengganu, malam tadi. Tuan rumah mencipta sejarah mengutip emas terbanyak dalam penyertaan Sukma selepas meraih 61 pingat emas 39 perak dan 47 gangsa meninggalkan Selangor yang muncul naib juara dengan 54-47-52 manakala Sarawak tempat ketiga, (52-52-42). Upacara penutup temasya disempurnakan Perdana Menteri, Datuk Seri Abdulah Ahmad Badawi di Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin. Turut hadir Menteri Besar, Datuk Ahmad Said dan Menteri Belia dan Sukan, Datuk Ismail Sabri Yaakob.

MENAKJUBKAN

MENAKJUBKAN
TERENGGANU juara SUKMA, Juara Bola Sepak, Raja Pecut, Raja Ragbi, Raja Kenu, Raja Kayuh. Kemenangan Terengganu kebanyakkan diperolehi melalui sukan objektif seperti olahraga, basikal, kenu berbanding dari sukan subjektif.

PENGANJURAN SUKMA YANG CEMERLANG

PENGANJURAN SUKMA YANG CEMERLANG
Skretariat SUKMA Terengganu mendapat pujian daripada Kontingen-kontingen negeri, Media massa, pegawai sukan & orang ramai tentang kecermlangan pengurusan & pentadbiran SUKMA. SUKMA di Terengganu di iktiraf sebagai pengurusan SUKMA terbaik, pengadilan yang paling bersih,penyertaan penonton paling ramai, kemudahan paling lengkap, rekod baru paling banyak dicipta & tanpa kontraversi. Paling hairan Jawatakuasa rayuan tidak mnerima apa-apa rayuan dari kontingen yang bertanding. TAHNIAH.

INDUSTRI TERNAK KAMBING

INDUSTRI TERNAK KAMBING
Cosmopal Sdn Bhd, anak syarikat Arus Zaman Sdn Bhd, melabur sebanyak RM2 juta dalam penternakan kambing di Taman Kekal Pengeluaran Makanan (TKPM) Serating, dekat sini dalam usaha menjadikan Terengganu sebagai pengeluar terbesar ternakan itu di negara ini pada masa depan. Pengarahnya, Zainudin Zakaria berkata setakat ini, syarikat mempunyai sebanyak 1,400 kambing baka Jamnapari, bernilai antara RM750 dan RM850 seekor, di ladang seluas kira-kira 30 hektar itu.

BIJAK MENGGUNAKAN PELUANG YANG DISEDIAKAN

BIJAK MENGGUNAKAN PELUANG YANG DISEDIAKAN
DAS berkata kerajaan banyak menyediakan kemudahan untuk pelajar melonjakkan diri untuk mencapai kejayaan cemerlang. Kerajaan sanggup menyediakan peruntukkan besar untuk sektor pendidikan bagi menjadikan negeri terulung melahirkan pelajar yang cemerlang.

10 JUN 2008 - HARINI TERENGGANU CUTI

10 JUN 2008 - HARINI TERENGGANU CUTI
DAS mengucap tahniah kepada Wan Ahmad Nizam, Ketua Kontingen SUKMA Terengganu kerana berjaya menjadi juara SUKMA ke 12. Di atas kemenangan itu, DAS memberi cuti kepada rakyat Terengganu.

SEKOLAH SUKAN UNTUK TERENGGANU

SEKOLAH SUKAN UNTUK TERENGGANU
PM bersetuju untuk melulus pembinaan sekolah sukan seperti sekolah sukan di Bukit Jalil & Sekolah Sukan Bandar Penawar, Johor di Terengganu. Sekolah ini akan dibina di sebelah kompleks sukan negeri, Gong Badak.